Isı Pompası Nedir?

Büyük alışveriş merkezleri, ev, okul, otel, hastane, işyeri gibi binaları ve bölümleri birbirinden bağımsız olarak ısıtılıp soğutabilmek, sıcak ve soğuk su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Tavan tipi modeller 2-50 kW performans aralığında, yer tipi modeller ise 7-140 kW performas aralığındadır. Isı pompaları yüksek verim ve düşük elektrik tükemi sağlarlar. Kurulumu kolay, sessiz çalışan, uzun ömürlü sistemlerdir. Ekonomik (%85 e varan tasarruf), güvenilir, konfolu ve temiz enerji sağlayan ısı pompası, projelendirme ve uygulama desteği ile sunulmaktadır.

Isı Pompasının Kullanıcıya Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Isı Pompası, enerji tüketim maliyeti, servis ve bakım maliyeti en düşük olan sistemdir.
Kullanıcılar birbirinden bağımsız olarak istedikleri kadar ısıtma ve soğutma yapabilirler. Ayrıca her kullanıcı kullandığı kadar enerji bedeli öder.
Mekanın yerleşim ve iç dekorasyonuna en uygun olan tavan yada yer tipi ısı pompası cihazı seçilebilir.
Bir cihaz bakıma girdiğinde diğerleri çalışmaya devam edebilir.
Bünyesinde bir yanma olmadığından patlama, yangın ve zehirlenme gibi riskleri yoktur.
Gaz hattı, gaz sayacı ve baca sistemi gibi ek donanımlara gerek duymaz.
Kokusu, dumanı yoktur.
Her ısı pompası uzaktan kontrol cihazı veya bir termostat ile kontrol edilebilir, bina otomasyon sistemine bağlanabilir.

Isı Pompası daha mı ekonomik? Neden Kullanmalıyız?

Isı pompası doğadaki enerjiyi ( toprak , hava yada su )çok az enerji harcayarak bina içine ısı olarak taşıyan yada tam tersini yaparak bina içini soğutan bir sistemdir. Enerji harcaması alınan enerjiye göre çok düşük kalmaktadır.1 kw enerji harcamasına karşılık kullanılan kaynağa göre 4-6 katı enerjiyi alabilmekteyiz. Bu oran yerden ısıtma sistemleri ile maksimum etkinliğe ulaşmaktadır.Yerden ısıtma hesaplamalarımızda gerekli sirkulasyon su sıcaklığını 40 C olarak seçmekteyiz.Eğer yerden ısıtma hesaplamalarında bunlar dikkate alınmazsa ısı pompası cihazları daha fazla enerji tüketecektir. Yaptığımız bilgisayar yazılımı sayesinde bütün Türkiye hesaplamalarında iklim bilgileri ile doğru orantılı ısı kaybı hesabı yapılmakta ve enerjinin verimli kullanılması sağlanmaktadır. Buda hertürlü alternatif enerjiyi kullanmamızı sağlıyor.

Isı Pompası nasıl soğutma yapar ?

Sistem kışın sıcak su hazırladığı gibi yazın tam tersine çalışarak soğutma yapar.Soğutma konumunda 7 C su sıcaklığına kadar soğuk su üretimi yapılmaktadır. Eğer sistemde ana amaç serinletme ise kapasite seçimi ısı kazancına göre yapılmalıdır. Duvardan serinletme yapılacaksa cihaz minumum 18 C de çalıştırılır. Bu durumda tam olarak serinletme yapılamaz , ortam sıcaklığı 6-8 C arasında serinletilir. Sıcak su kullanılması durumunda yazın bazı problemler yaşanabilir. Dizayn buna göre yapılmalıdır. Eğer çok soğuk bir ortam istiyorsanız ek olarak fan coil cihazları konulmalıdır. Fakat evlerde sadece fan coil ile ısıtma soğutma yapmak doğru bir çözüm değildir. Daha fazla harcama yanında sağlıklı bir ortam yaratılmaz. Fan coil cihazları sesli çalışırlar , Özellikle yatak odalarında rahatsız bir durum yaratırlar. Eğer dingin bir yatak odası ve serin bir ortam istiyorsanız duvardan serinletme çok uygun bir çözümdür. Duvardan serinletme

Firmanız ısı pompası konusunda nerelere hizmet vermektedir ?

Firmamız i ısı pompasında malzeme ve firma seçiminde en ekonomik-kaliteli-problemsiz olanları seçerek hizmet vermektedir. İzmir merkez ofisimiz ile İzmir başta olmak üzere Tüm Türkiye içinde çözüm ortağınız olmaktayız.

Isı pompasında Hangi Kaynağı tercih etmeliyim ?

Binanın bulunduğu yere ve kaynağın verimine göre ortak karar verilir.Isı pompası seçiminde etkili olan birçok etmen vardır. Bütün etkiler gözönüne alınarak bir danışmanlık firmasında etüd yaptırılmalıdır. Şu model yada bu model iyidir diye bişey yoktur. Tesisin özellikleri , kullanım amacı , kaynak stabileteleri , bina iç ısıtma sistemi seçimde önemli rol oynar.Ilıman bölgelerde hava kaynaklı , -10 C altındaki bölgelerde toprak kaynaklı tercih etmekteyiz.Sistemde enerji verimliliği analizi yaparak uygun kaynak seçimini yapmaktayız. Çok büyük sistemlerde COP değerinin yüksekliği nedeniyle toprak veya su kaynaklı ısı pompalarımız daha avantajlı olmaktadır. Soğutma ve ısıtmanın beraber çözümlenmesi istendiğinde yatay toprak kaynaklı sistemi kullanamamaktayız.

Isı pompaları sadece ısıtma mı yapar ?

Isı pompalarının en büyük özelliği aynı cihaz ile hem ısıtma hem de soğutma hemde kullanım sıcak suyunun eldesini yapabilmesidir. Bu, cihazların standart bir özelliğidir.Fakat direkt toprak kaynaklı sistemimizde toprağın bazen enerjiyi emmemesi nedeniyle soğutma yapamamaktayız. Nemli topraklarda soğutma imkanı vardır.Fakat toprağın iyi analiz edilmesi gerekmektedir.Bunun için sistemin hesaplama öncesi toprak analizlerini sizden istiyoruz yada ücreti karşılığında biz yapıyoruz.

Isı pompası sisteminde nelere dikkat edilmelidir ?

Uygulama yapan ve üretici firmanın tecrübesi çok önemlidir. Firmamız ısı pompasında yaptığı uygulamalar ile yeterli bilgi ve tecrübeye erişmiştir.

Dairemde ısı pompası kullanabilir miyim ?

Uygun iklim şartlarında dairelerde sadece hava kaynaklı ısı pompası kullanılabilir fakat ses oluşumunu kabul etmeniz gerekir. Toprak yada su kaynaklı ısı pompaları tekil apartman dairelerinde kullanılmaz. Temelde ısı pompalarının hepsinin mantığı aynıdır. İçerisinde kullanılan kompresörler çok iyi seçilirse mükemmel COP değerleri yakalanmaktadır. Genelde Copeland kompresörler bu konuda en iyi sonucu vermektedir.Ayrıca kompresörler kademeli olmalıdır. COP değerleri için Avrupanın bağımsız test enstütüsü olan Eurovent sitesine bakmanızı tavsiye etmekteyiz. Firma olarak bütün markalara ve ürünlere eşit uzaklıkta , eşit yakınlıktayız. Herhangi bir marka bizim için kötü yada iyi değildir. Biz bağımsız bir mühendislik firmasıyız. Bizler uzun yıllardır aynı sektörde olduğumuz için bazı seçim kriterlerimiz otomatik olarak oluşmuştur. Bizim tecrübelerimize göre size önerilerde bulunuruz.

Yorum bırakın